Pui cu ananas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 5 pulpe pui
  • - 4 morcovi
  • - 1 ardei gras rosu si unul verde
  • - 1 catel usturoi
  • - 1 cutie comport ananas
  • - 1 1/2 lingura sos soia
  • - 1 1/2 lingura amidon
  • - ulei masline
  • sos:
  • - 2-3 lg bulion (suc de rosii)
  • - 1 lg sos soia
  • - 1 lingurita otet mere
  • - 1 lingurita zahar
  • - 2 linguri suc din compotul de ananas
  • Garnitura:
  • - orez sau spaghete orez fierte si un pic prajite

Mod de preparare

Pulpele se spala, se curata de piele, se desozeaza si se taie in bucatele. Se pun intr-un castron si peste ele se adauga sosul de soia, amidonul si se amesteca. Apoi se pun in tigaie (wok, dar merge si in orice alta tigaie de teflon) cu o lingura de ulei incins. si se lasa la foc mic apoi potrivit, amestecand din cand in cand sa nu se arda. bucatile de pui trebuie sa fie un pic prajite. Intre timp cureti morcovii, ii tai subtiri pe lung (in functie de lungimea lui eu il tai pe jumatate, sau in trei bucati si apoi fac felii subtiri), ardeii ii tai in bucati mari si adaugi si catelul de ustutoi (taiat si el). Dupa ce carnea s-a facut, o scoti intr-un castron si o lasi la cald. in aceeasi tigaie pui legumele de mai sus (daca mai e nevoie mai adaugi un pic de ulei) impreuna cu 2 linguri de suc din compotul de ananas si 2 linguri de sos de soia. le lasi sa fiarba pana se evapora sucul, dupa care se calesc (nu se lasa foarte mult pt ca morcovul si ardeiul nu trebuie sa se inmoaie foarte tare). dupa ce s-au calit se adauga bucatile de ananas din compot impreuna cu sucul ramas, se mai fierb 5 minute apoi se adauga carnea si sosul din bulion.

Sosul se prepara asa: intr-un castron amesteci toate ingredientele si le adaugi in compozitie. Se mai lasa 10-15 minute si apoi se ia de pe foc.

Este foarte bun cu garnitura de orez sau spaghete de orez, peste care se adauga sos de soia, dupa preferinte. Spaghetele eu le pregatesc asa:

fierb apa, o iau de pe foc, pun spaghetele in apa si le las pana se inmoaie (cam 15 min). Apoi le pun intr-o tigaie incinsa cu foarte putin ulei si 1-2 linguri sos de soaia si le calesc.

Cam asta e tot. Este mancarea preferata a familiei mele. din pacate nu am o poza acum, dar cand voi mai gati, voi face cateva si le voi posta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise