Pui cu cafea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 lingurite cu zahar brun
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 3 linguri cu sos de soia
  • 1 lamaie
  • 150 ml cafea solubila
  • 3 linguri cu bulion
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pune intr-o cratita zaharul,uleiul,sosul de soia,zeama de lamaie si o lingurita cu coaja rasa,cafeaua,bulionul,apa,sare si piper.Da cinci minute la foc mediu,apoi redu intensitatea.

Cand sosul a scazut la jumatate,stinge focul.Intre timp,pregateste pulpele de pui,iar cand sosul este rece,pune-le in el la marinat,cam 30 minute.

Scoate puiul,pune-l intr-o tava si bag-o in cuptorul incins.Toarna doar foarte putin din sos.Peste 20 min,inca putin,iar peste alte 20 min toarna si restul.Lasa la cuptor c-am 1 ora.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise