pui cu mazare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1pui
  • o ceapa
  • 100g slanina
  • o lingura rasa cu faina
  • 1/2kg mazare
  • 1/2pahar bulion de rosii
  • 30g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se rumenesc in unt bucatile de pui cu ceapa tocata in unt si cu felii de slanina intr-o cratita, pe foc mic, apoi se pudreaza cu faina, se amesteca putin, se toarna apa sau supa de carne, sare, piper, bulionul de rosii si mazarea cruda. Se lasa sa fiarba acoperit cu capac si cu focul mic. Daca mazarea este conservata, se opareste si se adauga la sfarsit si se fierbe numai 2 clocote. Esta foarte gustoasa cu marar verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise