Pui cu Varzã de Bruxelle (Jardineira com Couves-de-Bruxellas)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • sare, piper
  • 1 linguritã boia dulce
  • 1 ardei iute
  • 2 cuisoare optional
  • 5 dl. vin alb
  • 1 dl. ulei de mãsline
  • 1 ceapã
  • 3 cãtei de usturoi
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingurã pulpã de tomate (bulion)
  • 2 morcovi
  • 500 gr. cartofii
  • 1 rãdãcinã (telinã, pãtrunjel...)
  • 250 gr. varzã de Bruxelle

Mod de preparare

Am fugit cât am putut luna August de bucãtãrie...dar sotul fãrã "zamã" nu poate.

*Varza de Bruxelle (Brassica Olaracea) este bogatã in minerale, contine vitaminele A si B ambele importante pt. vedere si piele.

*Cum are putine calori este folositã in dietele de slãbire.

In bucãtãrie, se foloseste ca garniturã pt. carne, supe...

1)Taie puiul in bucãti, condimenteazã cu sare, piper, boia, ardeiul iute, cuisoare si vinul alb.

Se lasã la marinat cel putin 2 ore, eu am lãsat peste noapte.

2)Scurge puiul de marinatã si pãstreazã lichidul.

Prãjeste puiul in ulei de mãsline, adaugã ceapa si usturoiul tocat si lasã la dinstuit.

Adaugã rosiile tãiate in bucãti fãrã pielitã, si bulionul.

Mai lasã putin si toarnã lichidul de la marinatã.

3)Morcovii,rãdãcina si cartofii se taie cubulete si se pun in oalã, impreunã cu varza de Bruxelle.

Acoperã cu apã caldã si mai lasã 15 min. la fiert.

Serveste cu o salatã de rosii si salatã verde.

Eu am pus mai multã apã, ne place cu mai multã zeamã.

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise