Pui imbatat in bere

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 4-5 catei de usturoi
  • 330ml de bere
  • o lingura de rozmarin
  • zeama de la o lamaie
  • o lingurita de boia dulce
  • o lingurita de boia iute
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spala pulpele, taie-le in jumatate apoi freacale bine cu amestecul de condimente (boia iute si dulce, cimbru, sare, piper si jumatate din cantitatea de rozmarin).

Toarna uleiul intr-o tava de cuptor adauga zeama de lamaie si usturoiul zdrobit si apoi taiat felii.Pune pulpele in tava, presara peste rozmarinul ramas si toarna incet printre pulpe toata berea.Acopera vasul cu folie de aluminiu si bag-o la cuptorul incins pentru o ora.Dupa trei sferturi de ora indeparteaza folia si lasa la foc mic inca vreo 20 de minute pana scade sosul.

Ca garnitura eu am facut cartofi umpluti cu branza si a fost super!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise