Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe mari de pui şi 2 aripioare ...dar puteţi folosi orice fel de carne de pui...
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 cepe roşii, de apă, tăiate sferturi
  • 2 linguri sănătoase de miere
  • 3 linguri oţet balsamic de bună calitate
  • 2 linguri rozmarin
  • 150 ml concentrat de pui
  • 3 linguri ulei măsline
  • 10 boabe de piper

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la semnul 6/200 C.

Într-o tavă aşezaţi carnea de pui, ceapa de apă tăiată sferturi şi usturoiul tăiat feliuţe.

Combinaţi apoi 150 ml concentrat de pui cu mierea, oţelul balsamic, uleiul de măsline şi la sfârşit cele două linguri de rozmarin. Amestecaţi bine şi turnaţi totul în tavă.

Aruncaţi şi cele 10 boabe de piper, acoperiţi cu o folie şi daţi la coptor pentru 10 minute. După 10 minute scoateţi folia şi mai lăsaţi friptura înca 30-35 minute. Aveţi grijă să o mai stropiţi din când în când cu sucul din tavă.

Fenomenal de bun totul, pe cuvânt!

Noi am servit-o alături de un orez basmatic, fiert cu unt şi un praf de sare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise