Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 250 gr prune uscate, tocate mare
  • • 150 ml vin rosu
  • • 2 linguri ulei de masline
  • • 1 ceapa mare, curatata si toccata
  • • 1 morcov mijlociu, curatat sir as mare
  • • 3 catei de usturoi, curatatisi zdrobiti
  • • 350 gr ciuperci, sterse si tocate
  • • 100 gr migdale, oparite si tocate
  • • 400 gr frunze de varza create sau spanac, curatate, calite si rupte
  • • 30 gr unt
  • • 1 lingura maghiran proaspat tocat
  • • 200 gr pesmet
  • • ½ lingurita sare
  • • piper negru proaspat macinat
  • • 2 kg pui grill
  • • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

1. Intr-un castron mic, se inmoaie prunele in vin si se lasa deoparte.Se incalzeste cuptorul la 190°.

2. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste ceapa, morcovii si usturoiul 5 minute, amestecand din cand in cand.Se adauga ciupercile si se mai prajesc 5 minute.

3. Se adauga migdalele si varza creata sau spanacul si se mai prajesc inca 5 minute.Se adauga prunele cu vinul si untul.Se acopera si se fierb la foc mic 6-8 minute, pana cand varza creata sau spanacul s-au facut.Se ia tigaia de pe foc si se lasa la racit 15 minute.Se adauga maghiranul si pesmetul, se sareaza cu jumatate din sare si se pipereaza.

4. Se clateste puiul sub jet de apa rece, apoi se usuca bine cu servet de bucatarie.Se umple puiul cu jumatate din umplurura.Pe o folie se intinde untul si restul de umplutura.Se ruleaza ca un carnat, apoi se strang bine capetele si se pune la frigider sa se raceasca.

5. Se pune puiul intr-o tava de copt, se unge cu ulei, se sareaza cu restul de sare si se pipereaza.Se coace 1h 30 minute-1h 50 minute sau pana se face.Cu 30 minute inainte de a se face puiul, se pune umplutura din folie in tava cu pui pentru a se incalzi.

6. Puiul se pune pe un platou incalzit, apoi se acopera si se lasa sa stea 15 minute.Se scoate si se arunca excesul se grasime din sosul obtinut la copt.Sosul se amesteca cu restul de umplutura si se aranjeaza in jurul puiului, iar aopi se serveste.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise