Pui la tigaie cu rosii si usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii indestulatoare iti trebuie:
  • 1. 2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
  • 2. o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
  • 3. 80 ml ulei
  • 4. optional 2 linguri de faina
  • 5. o capatana de usturoi
  • 6. jumatate de pahar de vin alb
  • 7. o legatura de patrunjel
  • 8. o legatura de marar
  • 9. sare, piper, condimente pentru pui

Mod de preparare

Zilele trecute, intr-un context ce includea si fasolea verde, o prietena mi-a spus ca nu-i place ceapa calita. Nu am aprofundat cat sa aflu in ce masura problema mai acuta se referea la ceapa sau la aceasta fiind calita insa asa mi-a venit ideea de a face un alt soi de ostropel, mai exact pui cu rosii intregi, sos si usturoi.

Pulpele de pui le speli si le portionezi precum in poza, asta daca nu sunt deja taiate astfel. Le stergi cu un servet de hartie, le condimentezi si le pui la prajit in uleiul incins. Dupa vreo 10 min se scot pulpele pe o farfurie iar in uleiul incins se pune faina si se amesteca pana se face ca o pasta. Acest pas - cu faina - nu este obligatoriu, are rolul de a inchega mai bine sosul. Se adauga apoi usturoiul taiat si rosiile cu tot cu sucul din conserva, plus jumatate de pahar de vin. Se pun la loc pulpele si se mai lasa sa fiarba totul pana cand carnea este bine patrunsa. Daca scade prea mult, mai poti adauga putina apa. Spre final se adauga mararul si patrunjelul tocat. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise