PUI PE SARE LA TAVA CU CARTOFI NATUR

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui mare 1kg sare grunjoasa
  • 1kg cartofi un varf de cutit condimente pentru cartofi o legatura verdeata

Mod de preparare

Se pune sarea grunjoasa in tava de la cuptor uniform, se spala puiul bine si se zvanta cu un prosop. Se taie puiul pe piept, desfacandu-se in doua si apoi se pune pe sare, se baga la cuptor la temperatura medie, se tine la cuptor pana se rumeneste bine. Nu va faceti griji, nu va iesi sarat, carnea isi va lua sare doar cat e nevoie.

Cat timp puiul e la cuptor, curatam cartofii pe care ii punem la fiert impreuna cu un pic de sare pentru a nu se farama. Cand s-au fiert se pun pe un platou, se pune un pic de condiment si verdeata, lasand loc in mijloc pentru pui. Se scoate puiul si se serveste cald.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise