Pui provensal

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui (1,5 kg)
  • 25 gr unt
  • Ulei de masline
  • Rozmarin
  • Cimbru
  • Patrunjel verde tocat
  • Un pahar de vin alb
  • O cescuta ulei de masline
  • 200 gr arpagic
  • 4 cartofi de marime medie
  • 2 ligurite de boia dulce
  • Sare, piper

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C.

Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata

Se sareaza si pipereaza puiul atat la exterior cat si la interior.

Feliute subtiri de usturoi se introduce sub pielea puiului.

Se toaca marunt cimbrul si rozmarinul si se amaesteca cu untul si boiaua, si se maseaza bine puiul.

In interiorul puiului se introduce arpagic si amestecul de usturoi si ierburi aromate.

Se unge tava cu ulei de masline si se aseaza cartofii si arpagicul condimentate, peste care se pune puiul.

Se toarna deasupra puiului uleiul de masline ramas si apoi vinul alb.

Se da la cuptor cca 60 min.

Se serveste ornat cu crengute de rozmarin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise