Pui tikka (Tandoori boti tikka)

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg piept de pui taiat cuburi
  • 1 lingurita pasta de usturoi(cam 3 catei de usturoi mari)
  • 1 lingurita pasta de ghimbir(cam 2 cm de radacina)
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite boia iute de ardei
  • 2 lingurite paprika
  • 1/2 cana iaurt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Se macina impreuna:
  • 1 cardamom negru,3 cardamom verde,2 cuisoare,8 boabe de piper negru,1 lingura seminte de chimen.

Mod de preparare

Se marineaza puiul cu ingredientele de mai sus pentru 3 ore minim.

Se pot pune pe gratar sau se pot coace la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade C.

Se pot servi alaturi de orez,cartofi prajiti,piure de cartofi..etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise