PULPA DE MIEL CU GARNITURA DE NAUT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1 bucata de pulpa de miel de 1,5kg.
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 2 linguri de unt;
  • Pentru crusta:
  • ulei de masline(presat la rece),
  • 8-10 linguri de amestec de plante aromatice tocate fin:maghiran, rozmarin, cimbru,patrunjel ,
  • 2 linguri de coaja de lamaie proaspat rasa;
  • Garnitura:
  • 350g. naut(tinut la inmuiat peste noapte sau din conserva),
  • 4 rosii,
  • 1/2 lingurita boia,
  • 4 fire de ceapa verde,
  • 1 ceapa uscata,
  • busuioc proaspat;

Mod de preparare

1 .Se condimenteaza carnea de miel cu sare si piper.Se taie usturoiul in sferturi.Cu un varf de cutit ascutit se fac mici taieturi in bucata de carne , in care se pune usturoi.Se acopera carnea cu folie si se tine la rece cca. 1 ora.

2.Intre timp , se face un amestec din 6 linguri ulei de masline ,plante aromatice si coaja de lamaie.Se unge din abundenta carnea cu acest amestec ,dupa care se pune in cuptorul preincalzit, la 160*C, timp de 100 minute.

3.Se inabusa nautul dupa instructiunile de pe pachet si se lasa sa se scurga.Se carata ceapa uscata si se toaca marunt.Ceapa verde se spala si se taie inele.Se spala rosiile, se oparesc ca sa se ia pielita si se scot semintele, apoi se taie bucatele.Intr0o tigaie mare, se incing 3 linguri ulei si se caleste ceapa.Se aduga nautul, ceapa verde,rosiile si se calesc impreuna 3-4 minute.Se condimenteaza cu sare si boia , se presara busuioc si se ia de pe foc.

4.Friptura se taie felii si se serveste cu garnitura de naut si un vin rosu sec.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise