Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate

Pentru ca tot se apropie Sarbatorile Pascale, sunt sigura ca cei mai multi dintre voi veti pregati carne de miel.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata pulpă de miel, cu os
  • Pentru marinadă:
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • Ardei iute rosu
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare roz de Himalaya
  • Boia de ardei,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • ½ lingurita cimbru
  • Crenguţe de rozmarin
  • Morcov si rosii cherry
  • Pentru garnitura:
  • Broccoli
  • Câţiva morcovi tineri
  • O tija de apio
  • Coaja si sucul de la o portocala
  • 1 ardei iute
  • Stafide
  • Sare,piper
  • Un cubulet de unt

Mod de preparare

Pentru că tot se apropie Sărbătorile Pascale, sunt sigură că cei mai mulţi dintre voi veţi pregăti carne de miel.

Ce vreau eu să vă spun este că am avut un ajutor minunat pentru pregătirea cărnii.Ajutorul a venit de la prietenii noştri de la Food Saver care ne-au făcut cunoştinţă cu caserola de marinare Food Saver cu o capacitate de 2l.

Am ataşat caserola aparatului de vidat Food Saver şi în doar câteva minute carnea a fost marinată.In lipsa caserolei, acest lucru ar fi durat câteva ore.

Si am să vă spun că prin procesul de vidare,porii cărnii se deschid şi astfel aromele şi sosurile pătrund mai rapid şi mai profund în carne.

Eu am avut o bucată mai mică de carne dar caserola este foarte încăpătoare.

Pentru garnitură am preferat broccoli şi legume caramelizate în suc de portocale.

Pulpa de miel am spalat-o si apoi am tamponat-o cu un servet de hârtie.

Am amestecat condimentele si le-am presarat peste carne.

In caserola pentru marinare,am pus vinul, morcovii, rosiile cherry, apoi am asezat carnea.

Am presarat usturoiul zdrobit si taiat, câteva felii de ardei iute, sosul de soia si uleiul.

La final am pus rozmarinul.

Am pus capacul caserolei si am învârtit butonul capacului în pozitia de vidare.

Am atasat furtunul între aparatul Food Saver si caserola,apoi prin simpla apasare a butonului de vidare,a început procesul de vidare.

Când a ramas doar ledul verde aprins,am mutat butonul capacului caserolei în pozitia “închis” si am scos furtunul.

De acum nu mai aveam decât sa astept maxim jumatate de ora,pâna ce carnea va fi marinata.

După acest timp,am deschis caserola si am pus carnea împreuna cu marinada într-un vas ceramis si am pus la cuptor pentru o ora,la 200 de grade.

In acest timp am mai stropit friptura cu sosul din tava.

Intre timp am pus broccoli sa fiarba câteva minute în apa cu sare.

Am taiat ardeiul iute si i-am scos semintele,apoi l-am taiat .

Am razuit câteva fâsii din coaja de portocala,apoi am stors sucul.

Am curatat morcovii,puteti doar sa-i spalati.

Intr-o tigaie am topit untul si am pus ardeiul iute,apoi morcovii,coaja si sucul de portocala,sare,piper,am acoperit si am lasat sa fiarba pâna ce lichidul a scazut.

La final am pus stafidele si tijele de apio.Am mai lasat 2-3 minute.

S-aveţi poftă!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise