Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui
  • -2 cepe uscate si 2-3 fire ceapa verde
  • -2-3 catei de usturoi
  • -1 lingura ulei de masline
  • -3-4 rosii
  • -apa
  • -sos de soia
  • -boia dulce/iute
  • -1 legatura patrunjel
  • -cimbru
  • -frunze de dafin
  • -piper boabe
  • -sare, piper macinat

Mod de preparare

Se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper macinat, boia, cimbru, sos de soia si se aseaza intr-un vas.

Separat se face un amestec din ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, foi de dafin, piper boabe, ulei si apa care se adauga peste carnea condimentata. Se da la cuptor iar din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din vas iar daca este nevoie se mai adauga apa.

Rosiile se dau prin razatoare si cand carnea este gata se adauga pestea aceasta si se mai lasa la cuptor circa 10-15 min. Se scoate vasul din cuptor, pulpele de pui se pun pe un platou iar sosul intr-o sosiera. Se asezoneaza atat sosul cat si friptura cu patrunjel verde taiat marunt.

Se serveste calda alaturi de o garnitura. Eu am folosit o garnitura de varza calita.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise