Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat pt. cca 12 forme mici:
  • 100 ml apã
  • 50 gr. unt
  • 280 gr. fãinã
  • un vârf cutit de sare
  • unt pt. uns formele
  • Crema:
  • 150 ml lapte
  • 100 gr. fulgi de cocos
  • 300 gr. zahãr
  • 3 ouã
  • scortisoarã pudrã

Mod de preparare

1)Pt. aluat:

Amestecã apa, untul, fãina si sarea.

Frãmântã bine.

Lasã sã odihneascã 10 min.Intre timp, unge formele cu unt.

2)Pt. cremã:

Fierbe laptele.

Separat amestecã cocosul, zahãrul si ouãle.Amestecã bine cu telul, apoi toarnã incet laptele fierbine.

In fiecare formã, se pune o bucatã de aluat(pe care l-am intins cu sucitorul, si am decupat rotunduri cu paharul), care se vor umple cu crema de cocos.Se dau la cuptor la 200ºC, pt. cca 30 min.

Reci se scot din forme, se servesc pudrate cu scortisoarã :)

Aceste "Queijadas" se fac de sute de ani,sunt originare din localitatea Sintra, cel mai des se fac cu brânzã proaspãtã sau urdã, de acolo si numele de "queijadas", vine de la "queijo" = brânzã.

Poftã bunã!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise