Quiche cu pangasius

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • * 250gr faina
  • * 150gr unt
  • * jumatate de lingurita praf de copt
  • * 100ml apa
  • * 1 ou
  • * 2 lgt zeama de lamaie
  • * sare
  • Umplutura:
  • * 2 fileuri de pangasius
  • * cativa morcovi micuti din conserva
  • * cateva boabe de mazare din aceiasi conserva (am folosit tipul de mazare cu morcovi la borcan care se gasesc in Kaufland - se numeste Naliko)
  • * sos de rosii facut in casa (sau rosii bucatele din conserva)- in orice caz, un sos nu prea lichid
  • * 3 oua
  • * 100gr cascaval ras
  • * 100gr smantana
  • * jumatate lingurita nucsoara
  • * 1lg ulei
  • * sare, piper

Mod de preparare

Batem oul cu apa si zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt, untul la temperatura camerei si amestecul de ou.

Framantam un aluat neted pe care il invelim in folie si il dam la frigider o ora.

Pregatim umplutura: batem bine ouale, smantana, cascavalul cu nucsoara, piperul si sarea.

Scos de la frigider, intindem aluatul si il asezam in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam cu furculita din loc in loc si il dam la cuptor vreo 10 minute la foc potrivit.

Scoatem forma, asezam frumos bucatile de peste, legumele si bulionul de casa.

Apoi turnam compozitia de oua si cascaval. Deasupra ornam cu boia sau cu orice altceva va place.

Se da la cuptor jumatate de ora pana se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise