Se fierb cartofii in coaja. Cind sint pe jumatate fierti se iau de pe foc si se curata coaja. Se trec prin razatoarea mare. Se pune uleiul intr-o tigaie, cind este incins se pun cartofii amestecati cu baconul taiat in cubulete foarte mici. Se lasa la prajit catre sfirsit se adauga sarea si piperul dupa gust. Foarte important este ca in ultimele 5 minute sa nu se mai amestece cartofii.
Se pune o farfurie deasupra tigaii, iar continutul tigaii se intoarce pe farfurie, astfel incit partea de jos care este rumenita va veni deasupra si va avea un aspect foarte placut.
Se poate servi ca garnitura (fara bacon) la mincaruri cu carne si/sau ciuperci
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise