Ragú

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 10 catei de usturoi
  • lujeri (bete) de telina
  • 1 kg. carne tocata (vita si porc)
  • 250 ml vin rosu sec si mai putin aromat
  • 500 ml suc de rosii (rosii in bulion tocate marunt sau date prin mixer/blender)
  • piper
  • sare
  • ardei iute tocat marunt (boia)

Mod de preparare

Se toaca legumele cat mai marunt, dupa care se calesc in putin ulei (preferabil de masline).

Se adauga carnea si se lasa sa se rumeneasca la foc iute (are tendinta sa se adune in cocoloase si sa se lipeasca, de aceea se amesteca si se marunteste continuu).

Se adauga vinul si se reduce focul. Dupa ce a scazut bine, se adauga rosiile (sucul), se condimenteaza si se lasa pe foc pana atinge consistenta potrivita (o pasta mai moale).

N.B. Carnea se poate inlocui cu 2-3 conserve de ton in ulei(se foloseste de la inceput uleiul din conserve, adaugandu-se alt ulei numai daca este necesar), caz in care se pune vin alb, sec.

Se scoate cam ¼ din sos iar restul se amesteca cu 500 gr. paste (fierte in prealabil). Cantitatea ramasa se pune in farfurii deasupra pastelor dupa care se presara cu parmezan/cascaval ras si patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise