Rahat turcesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • 2 linguri de faina de porumb
  • 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat)
  • 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir)
  • o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac)
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Pune zaharul, faina de porumb, crema de tartru si apa intr-o cratita si amesteca-le. Se fierbe timp de 3 minute.

2. Se ia cratita de pe foc si se adauga apa de trandafir si boabele de fistic sau migdale tocate marunt.

3. Se unge o tava pentru cuburi de gheata cu ulei, apoi se toarna amestecul.

4. Se lasa la racit, apoi se scot cuburile din tava. Se rostogoleste fiecare cub prin zahar pudra, se asaza pe un platou si se serveste cu multa pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise