Rata delicioasa la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o rata intreaga
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura sos worcestershire
  • zeama de la 2 portocale
  • putina salvie uscata
  • 2 foi de dafin
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Rata am lasat-o la marinat in ingredientele mai sus mentionate pana a 2-a zi. Am masat-o bine si am lasat-o la frigider peste noapte.

Am transferat rata intr-un var termorezistent si am introdus la cuptor, impreuna cu sosul de la marinata, pentru aproximativ 90 de minute, pana va capata o crusta crocanta. In timpul coacerii am intors rata pe ambele parti, o singura data, pentru a se coace uniform.

Preparatul se potriveste de minune cu un pahar de vin alb demisec sau demidulce.

Enjoy!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise