RATA PE VARZA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O rata
  • de preferat rata leseasca
  • 1kg varza alba
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 200 g sare
  • 50 g piper
  • 50 g cimpru
  • 50 g oregano
  • 150 ml otet
  • 1 legatura de marar verde
  • 2 frunze de leustean
  • 250 ml vin rosu
  • 250 ml bere
  • 2 rosii.

Mod de preparare

Se ia rata, se curata bine si se transeaza pe mijloc, Separat se prepara cu o lingura de ulei, sare, piper si cimbru (dupa gust) un condiment cu care se unge rata. Se pune intr-o tava cu vinul si 125ml bere si se da la cuptor la foc potrivit pana se frige bine ( capata o culoare maronie). Din cand in cand se mai stropeste cu cantitatea ramasa de bere.

In acest timp se taie varza fideluta, se opareste cu apa, sare si otet,se prajeste ceapa in ulei, se adauga varza scursa, se adauga atata apa cata s-o acopere pe trei sferturi si se adauga zeama obtinuta de la rata din tava. Se presara marar tocat si se inabusa 5-10 min.

Se pune varza intr-o tava, rata peste varza, se ia 1/2 rosie si se unge rata cu ea, iar restul de rosii se taie cubulete si se presara peste tot in tava. Se da la cuptor 30 min.

Se presara oregano si patrunjelul cand este aproape gata, pentru aroma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise