Reteta simpla de aluat pentru coji de nuci. Fragede, delicioase si usor de facut

Descopera reteta simpla pentru aluatul perfect de coji de nuci – fragede, delicioase si usor de facut! Ideala pentru nucile copilariei.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 g untura
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 1,1 kg faina
  • o jumatate de lingurita de sare
  • zahar vanilat
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 400 g ciocolata de menaj
  • 250 g nuci prajite si macinate
  • 160 g zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un bol punem untura si untul lasate la temperatura camerei. Le amestecam cu un tel sau mixer cat sa se omogenizeze. Incorporam zaharul pudra, sarea si vanilia.

Apoi adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La final punem faina (nu toata odata) si framantam un aluat potrivit de tare, nelipicios. Il infasuram intr-o folie alimentara si-l punem la rece o ora.

Apoi formam bilute a cate 5 grame una si le coacem in forma electrica sau in cea pe flacara.

Crema este foarte usor de preparat. Intai rumenim putin nucile in cuptor sau intr-o tigaie, pe foc. Le lasam sa se raceasca si le macinam.

Intr-un vas punem smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata si lasam pe foc pana se topeste ciocolata. Luam vasul de pe foc, adaugam nucile macinate, lasam sa se raceasca foarte bine si putem umple nucile.

Mai am si alta reteta mai vehe de crema, dar eu nu o mai fac pentru ca are foarte mult unt. Este crema pe baza de unt, zahar pudra, cacao, nuci macinate si rom, plus resturile care raman dupa curatarea cojilor.

Incearca si reteta de aluat pentru cosulete pentru mini tarte, aluat pentru foi de placinta sau aluat pufos de cozonac. Pofta buna si spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise