Risotto cu ceapa alba dulce, cirnati cotechino si cimbru

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cirnati cotechino
  • 3 cepe albe
  • risotto bianco
  • sare marina sp piper negru proaspat
  • ulei de maslineextravirgin
  • frunzele de la o mina mica de cimbru proaspat
  • parmezan pentru ras

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 190°C. Puneti cârnatii cotechino într-o tava mica, împreuna

cu cepele necuratate, si introduceti tava în cuptorul încins. Lasati-o timp de o ora,

pâna când cepele devin moi si dulci. iar cârnatii sunt copti. Scoateti tava din cuptor

si micsorati temperatura la I50 gradeC.

Începeti sa preparati risotto ca de obicei si continuati ca în reteta, adaugând supa

putin câte putin. In acest timp puteti sa curatati cepele, care trebuie sa se fi racit.

Taiati una din ele în patru, puneti-o intr-un vas si lasati-1 la cald în cuptor. Tocati

marunt celelalte doua cepe, curatati cirnatii de coaja groasa si aruncati-o. Farâmitati

carnea. Când orezul este pe trei sferturi fiert, în etapa a treia, adaugati ccpele

coapte, tocate si cârnatii farâmitati; continuati sa fierbeti pâna când orczul este

exact asa cum trebuie.

În etapa a patra, când adaugati untul si parmezanul, gustati, condimentati cu atentie

si încorporati frunzele de cimbru tocate. Repartizati risotto în farfurii, decorati

cu câte un sfert de ceapa zdrobita si serviti presarat cu parmezan ras.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise