Risotto cu ceapa alba dulce, cirnati cotechino si cimbru

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cirnati cotechino
  • 3 cepe albe
  • risotto bianco
  • sare marina sp piper negru proaspat
  • ulei de maslineextravirgin
  • frunzele de la o mina mica de cimbru proaspat
  • parmezan pentru ras

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 190°C. Puneti cârnatii cotechino într-o tava mica, împreuna

cu cepele necuratate, si introduceti tava în cuptorul încins. Lasati-o timp de o ora,

pâna când cepele devin moi si dulci. iar cârnatii sunt copti. Scoateti tava din cuptor

si micsorati temperatura la I50 gradeC.

Începeti sa preparati risotto ca de obicei si continuati ca în reteta, adaugând supa

putin câte putin. In acest timp puteti sa curatati cepele, care trebuie sa se fi racit.

Taiati una din ele în patru, puneti-o intr-un vas si lasati-1 la cald în cuptor. Tocati

marunt celelalte doua cepe, curatati cirnatii de coaja groasa si aruncati-o. Farâmitati

carnea. Când orezul este pe trei sferturi fiert, în etapa a treia, adaugati ccpele

coapte, tocate si cârnatii farâmitati; continuati sa fierbeti pâna când orczul este

exact asa cum trebuie.

În etapa a patra, când adaugati untul si parmezanul, gustati, condimentati cu atentie

si încorporati frunzele de cimbru tocate. Repartizati risotto în farfurii, decorati

cu câte un sfert de ceapa zdrobita si serviti presarat cu parmezan ras.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise