Risotto cu ciuperci si patrunjel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • risotto bianco
  • 200 g ciuperci salbatice
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • catei de la o capatina de usturoi
  • frunzele de la o legatura mica de cimbru proaspat
  • o lingura unt
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o lamaie
  • parmezan pentru ras

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 200 grade C. Începeti sa preparati risotto bianco. Când ajungeti spre

sfârsitul etapei , trebuie sa prajiti ciupercile, asa ca încalziti o tigaie rezistenta

la cuptor sau o tava cu fundul gros si adaugati putin ulei. Prajiti ciupercile timp de

un minut sau doua, pâna încep sa se coloreze, si condimentati-le cu sare si piper.

Adaugati usturoiul, cimbrul si untul, si amestecati. Puneti tigaia sau tava în cuptorul

încins

În etapa a patra, cftnd adaugati la risotto untul si parmezanul, adaugati si patrunjelui,

care-i va da o culoare verde fantastica si o aroma intensa. Tocati mai mare

jumatate din ciuperciJe prajite cu usturoi si adaugati-le\' la risotto, împreuna cu niste

zeamel de lamâie, ca sa echilibrati aromele. Repartizati risotto în farfurii si presarati-l

cu restul de ciuperci. Serviti cu parmezan ras.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise