Risotto cu morcovi şi curry

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi potriviți
  • 1 ceapă + 1 cățel de usturoi tăiat feliuțe
  • 200 g orez arborio
  • 30 g unt
  • 6-7 linguri de parmezan ras
  • 1 litru de supă de legume fierbinte (dacă nu aveţi se poate folosi un cub de supă de legume bio)
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper, 1/2 lingurita rasă de curry

Mod de preparare

1.Într-o cratiţă se pun 2-3 linguri de unt, în care vom căli puţin ceapă şi usturoiul. Se adaugă morcovii rași.

2.Se amestecă 3-4 minute, după care se toarnă vinul și se lasă să se evapore.

3.Se adaugă orezul, amestecând continuu timp de 3-4 mimute

4. Se toarnă primul polonic de supă şi amestecăm până când orezul absoarbe tot lichidul. Se procedează aşa până când este gata orezul, se potriveşte de sare şi piper si se adauga curry.

5.Risotto este gata când bobul de orez este “al dente”.

6. Înainte de opri focul se adaugă untul şi parmezanul. Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă acoperit aproximativ 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise