Rondele de peste cu sos de mustar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • peste gras, dezosat, (somn, crap mare, somon) 500 g; cartof, 4 bucati mijlocii; morcov, 1 bucata; patrunjel, cateva fire.; marar, 1/2 leg.; usturoi, 3 catei; maioneza, 2 linguri; mustar, 1 lingura; iaurt, 1 lingura; Delikat, 1 lingurita; pesmet alb, 1 pahar; boia de ardei dulce, o lingurita ulei de masline, 125ml, (un pahar); piper boabe, dupa gust; sare, dupa gust

Mod de preparare

Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust si se tavalesc prin pesmetul amestecat cu boia, (care se adauga pentru culoare).

Pestele scurs de ulei se aseaza pe o farfurie intinsa, alaturi de cartofii fierti ornati cu cate o feliuta de morcov taiata in diagonala.

Se toarna sosul pese cartofii firbinti, presarand apoi cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt, si se orneaza cu o frunzulita verde de marar.

La acest fel de mancare deosebit se alatura un vin alb de calitate, demisec, servit frapat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise