Rosendls morotstarta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 1/5 dl zahar
  • 4 dl faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ligurita praf de copt
  • 1/5 lingurita sare
  • 2 1/5 dl ulei
  • 4 dl morcov ras
  • 1 dl nuci macinate Glasura:200 g crema de brinza nesarata
  • 3 dl zahar pudra
  • 1 lamiie razuita
  • 1 lingurita zahar vaniliat

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul la 175 de grade.

2. bateti ouale cu zaharul. Adaugati faina, bicarbonatul, praful de copt, coaja de lamaie rasa, scortisoara si continuati sa bateti amestecul. adaugati uleiul si morcovul ras fin (foarte fin, din cate stiu eu). Adaugati nucile in compozitie. 3. ungeti o tava de tort (cu diametrul de 26 cm) cu unt si puneti compozitia. Lasati la cuptor 40 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca. 4. topiti untul si lasati-l sa se raceasca, dar sa nu se intareasca. adaugati crema de branza, zaharul pudra, vanilia si sucul de la lamaie. ungeti tortul si lasati sa se intareasca glazura. ornati cu flori mici.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise