Rosii Gratinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g rosii coapte
  • unt
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 70 g pesmet fin
  • 2-3 catei usturoi
  • cateva frunze patrunjel
  • putin cimbrisor
  • 75 g cascaval ras
  • 10 linguri ulei masline

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie felii goase de 1 cm. Se unge un vas rotund termorezistent cu unt si se aseaza feliile in cerc, acoperindu-se pe jumatate.

Se taie ceapa rondele, usturoiul se taie subtire. Se presara peste rosii.

Se toaca verdeturile, se amesteca cu cascavalul, pesmetul si cu uleiul pana se face ca o crema. Se toarna peste rosii.

Se da la cuptor si se lasa 20-30 min. pana ce se formeaza o crusta maroniu-aurie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise