Roşii şi ardei pentru ciorbe

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 găleată de roşii coapte bine
  • 1/2 găleată de ardei
  • câteva legături de frunze verzi(pătrunjel, ţelină, tarhon)
  • sare

Mod de preparare

Se spală roşiile bine, se decojesc(ale mele s-au decojit făra opărire), se taie felii. Tot felii se taie şi ardeiul(eu am avut roşu mai mult). Se pun în cratiţă în cuptor cu o lingura de sare. Se amestecă din când în când. Când sunt cam pe trei sferturi moi, se pun frunzele tăiate si se mai lasă vreo 15 minute. Se mai poate pune niste sare.

Se pun în borcane şi se sterilizează.

Am pus şi direct în borcane(făra frunze), fără sa le mai fierb separat, şi apoi le-am fiert în dunst în două zile.

Dacă aveţi şi frunze de tarhon, au un gust extraordinar!

Le puteţi folosi la ciorbe şi la ce mai doriţi.

P.S.

Am pus niste poze să vedeţi ce harnică am fost vara asta, ce recoltă de roşii am avut: de la cele mici pâna la cele de peste 800 g una.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise