rosii umplute cu vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii bine facute
  • 1 vinata
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 ligurita piper
  • un praf de sare
  • jumatate pahar apa
  • coriandru
  • rozmarin ramurele
  • rozmarin praf
  • busuioc uscat
  • usturoi
  • ardei iute rosu
  • brinza telemea de oaie
  • salam sunca

Mod de preparare

Umplutura: se curata ceapa si se taie marunt,se caleste in ulei pina incepe sa luceasca,peste care se pune vinata taiata cubulete.

Se amesteca bine, se pun condimentele, fara busuioc, apa si se lasa la foc mic pina scade apa.

Rosiile se scobesc cu lingura si inauntru presaram busuiocul uscat pe toata suprafata interioara.

Se ia o feliuta subtire de salam de sunca, se pune in rosia scobita, si pe linga cu o lingurita punem vinetele cubulete.

Deasupra asezam o felie de brinza telemea si se da la cuptor o ora.

Se poate servi cu piept de pui sau ca atare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise