Rotolo di ricotta e spinaci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente paste
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • apa
  • sare
  • Umplutura
  • 500 gr urda/ricotta
  • 300 gr spanac
  • 1 ou
  • 50 gr cas
  • 1 ceapa mica
  • marar
  • 2 catei usturoi
  • nuscoara rasa
  • sare si piper

Mod de preparare

Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul deoparte si trecem la umplutura.

Spanacul il oparim timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem bine de apa si apoi il tocam marunt. Peste el punem ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt si ele. Adaugam ricotta(urda), oul, casul razuit si amestecam bine. Razuim putin nucsoara apoi potrivim de gust cu sare si piper.

Punem apa cu sare intr-o oala cu diametru cat mai mare posibil, si apoi punem oala pe foc.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire, cat de subtire putem noi, iar peste el umplutura avand grija sa nu ajungem cu ea chiar pana la margini. Rulam aluatul cat de strans posibil.

Rulada o rulam la randul ei intr-un prosop curat (spalat cu o zi inainte in apa si otet) Prosopul il legam la margini cu sfoara, iar cand apa din oala incepe sa fiarba punem rulada si o lasam acolo timp de 30-35 de minute.

Scoatem rulada cu grija din oala, atentie la apa fierbinte! Desfacem prosopul si taiem rulada in bucati de aproximativ 4-5 cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava termorezistenta, unde vom pune bucatile de rulada cu taietura in sus, iar cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor. Coacem rulourile pentru 15 minute.

Le-am servit cu putina smantana, turnata din belsug peste ele cat erau calde si deasupra am presarat parmezan ras.

Enjoy!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise