Ruladă cu banane (buturugă)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 8 oua,
  • 300 g zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 3 linguri faina,
  • 1 praf de copt, esenta de rom.
  • Crema: 4 oua,
  • 300 g zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 500 ml lapte,
  • 2 pachete de budinca de vanilie Dr. Oetker, dizolvate in 100 ml lapte,
  • 2 pachete de unt.

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam bine galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam in bol faina amestecata cu praful de copt, cacaua si esenta. Mixam pentru incorporare.

Adaugam spuma de albus si o incorporam cu grija, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (unsa cu putin ulei, foaia de rulada se "prinde").

Coacem blatul la 175 de grade. Dupa ce s-a copt rasturnam blatul, cu grija, pe un prosop umed. Rulam si dam la rece.

Pentru crema trebuie sa precizez ca eu am folosit urmatoarele cantitati: 5 oua, 300 g zahar (de fapt, din zahar am mai "furat" putin :D), 900 ml lapte (150 am folosit pentru a dizolva budincile), 3 pachete de budinca, 2 pachete de unt.

Mixam bine ouale cu zaharul, dupa care adaugam praful de budinca dizolvat in 150 ml lapte rece; amestecam bine si incorporam restul de lapte.

Punem amestecul obtinut la fiert (se pune la bain-marie, eu am folosit o oala cu fund dublu). Dupa ce s-a ingrosat crema luam oala de pe foc. Lasam crema sa se racoreasca.

Frecam spuma untul dupa care incorporam, lingura cu lingura, crema rece.

Scoatem foaia din prosop, cu grija, sa nu se rupa, o intindem usor; peste foaie asezam 6 linguri (cu varf) din crema si doua banane(de-a lungul foii); rulam foaia.

In restul de crema incorporam 3 linguri cu cacao si esenta de rom; invelim rulada cu crema.

O lasam la rece cateva ore.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise