Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -400 g apa (lapte)
  • -1/2 lingurita sare
  • -5 linguri pline varf de faina (vreo 300g)
  • -50 g unt (margarina)
  • -100 mi ulei
  • -4-5 oua
  • -cateva fire marar
  • Compozitie:
  • -1 ceapa
  • -500-600 g ghebe (bureti,ciuperci)
  • -sare, piper dupa gust
  • -100 ml ulei
  • -2 linguri gris
  • -1 lingura pesmet
  • -2 oua

Mod de preparare

Aluat:se pun apa+sarea+ulei+unt la fiert. Dupa ce dau in clocot se rastoarna faina toata odata si se amesteca repede (nu pe flacara). Se da la racit. Cand putem introduce degetul in aluat fara sa ne friga se pun ouale pe rand,si se incorporeaza tot pe rand, ca la eclere. Apoi am pus si mararul tocat.Aluatul astfel obtinut (mai gros putin decat smantana) se rastoarna pe hartia de copt in tava (eu am pus si cateva picaturi de ulei pe hartie) si se da la copt (in cuptorul incins). La foc potrivit in 30 min. ar trebui sa fie gata. L-am rasturnat cu tot cu hartie pe un servet umed si l-am rulat.

Compozitia: O ceapa potrivita se pune in ulei la calit, apoi ghebele date pe masina de tocat,sare piper si un pic de apa (daca trebuie), se lasa acoperit pe foc 10-15 min, pana scade apa. Se lasa cateva min. la racit, se adauga ouale,grisul si pesmetul.

Desfacem incet rulada, punem compozitia, o rulam incet la loc si la cuptor cu ea pentru vreo 25-30 min, pana se rumeneste bine. Se taie dupa ce se raceste vreo 15 min. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise