Rulada din bezea cu crema si afine alcoolizate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • bezea;5 albusuri ,un praf de sare,150 g zahar pudra ,un praf de scortisoara,2 linguri amidon din porumb
  • crema;5 galbenusuri,100 g zahar pudra,100 g unt,zahar vanilat
  • decor si umplutura;o mana de afine alcolizate si am mai bagat si stafide mari,inmuiate(asta ca sa mearga cu aroma scortisoarei din bezea!)

Mod de preparare

1.Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra,apoi se presara praful de scortisoara si amidonul

In tava asezam o hartie pentru copt pe care o ungem un pic cu un strop de ulei,turnam bezeaua si o dam la copt ,la foc slab,cca 30-40 min.

Desprindem cu grija bezeaua de pe hartie,cu lama uda a unui cutit.

2 Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul moale,deasupra unui vas cu apa fiarta,la bain marin,amestecand continuu pana ce crema se ingroasa ,ca o smantana,apoi se lasa sa se raceasca bine.

3.Se toarna crema rece peste blatul racit si el,de bezea ,se presara deasupra afinele alcoolizate si stafidele inmuite in putina apa fiarta,se ruleaza cu grija apoi se da la frigider ,cca 2 ore.Se taie cu un cutit ascutit,cu lama uda si se serveste foarte rece.

Pofta buna !1

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise