Rulada Paradis

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 60 gr unt
  • 60 gr faina
  • 300 gr lapte
  • 4 oua
  • 200 gr branza moale
  • 50 gr parmezan
  • o mana masline
  • 150 gr mortadella(orice mezel e bun)
  • 50 gr cascaval taiat cubulete mici
  • marar,patrunjel sau ce verdeata vreti voi
  • ardei rosu cubulete mici
  • 50 gr smantana groasa

Mod de preparare

Facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,astfel:

topim untul la foc mic, adaugam toata faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase apoi adaugam laptele rece treptat si amestecam.

O lasam pe foc sa se lege bine,o dam la o parte si asteptam sa se raceasca.

Pana se raceste sosul facem crema de branza.

Mixam branza cu smantana,cubuletele de cascaval,verdeata,mortadella,ardeii,maslinele, pana se transforma in crema, o bagam la figider.

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam galbenusurile pe rand in sosul bechamel rece si mixam dupa ce am incorporat toate galbenusurile adaugam treptat albusul batut bat si amestecam de jos in sus pana se inglobeaza tot albusul,punem aluatul in tava de cuptor tapetata cu unt si hartie copt,pudram cu parmezanul ras aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru maxim 30 minute.

Dupa 30 minute o scoatem, o ungem(cat e calda cu crema )si o rulam,o punem in folie aluminiu si o dam la rece 2-3 ore...

PS. Reteta o am, dupa cum ii zice si in titlu, de la Paradis , careia ii multumesc frumos !!!

Daca tineti rulada la frigider de azi pina maine, arata mult mai bine ! Se taie si mai usor...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise