Rulou din piept de pui

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui (4 rulouri)
  • 4 bucațele telemea de vacă (capră) mai uscată
  • 4 lingurițe foarte mici de muștar
  • 4 lingurițe foarte mici de maioneză
  • 1 fir de ceapă verde
  • sare, piper după gust
  • 1 lingură cimbru
  • ulei de măsline
  • ulei de florea soarelui
  • Pentru paneu:
  • 1 ou
  • câteva linguri de făină și pesmet

Mod de preparare

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de pui și le batem subțire. Sărăm, piperăm după gust și adăugam 1/2 din cantitatea de cimbru. Jumătate din felie ungem cu maioneză cealaltă jumătate cu muștar. Așezăm în mijlocul feliei bucățica de telemea și o bucată de ceapa verde(ceapă roșie).

Rulăm strâns fiecare felie și încercăm să introducem spre interior capetele(modelul sărmăluțelor). Stropim fiecare rulou cu ulei de măsline. Sărăm, piperăm fiecare rulou și le presărăm cu cimbrul rămas. Fiecare rulou îl dăm prin făină(bogat), scuturăm ruloul de făină, îl dăm prin oul bătut apoi prin pesmet(în strat gros).

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie pentru copt și stropim rulourile cu ulei de floarea soarelui. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 C. Timp de coacere: 15 minute pe o parte și înca 15-20 minute pe cealaltă parte. Se poate servi cu salată de ridichi și ceapă verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise