Rulouri cu carne si creier

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pulpă de porc 500 gr.
  • Creier porc/vită 300 gr.
  • Făină 25 gr.
  • Pesmet 125 gr.
  • Ouă 4 buc.
  • Ulei 125 ml.
  • Ceapă 100 gr.
  • Piper 1 gr.
  • Sare 25 gr.

Mod de preparare

Carnea de porc se taie în felii, se dă cu sare şi se bate cu ciocanul de şniţel. Creierul se lasă să stea în apă rece, se curăţă apoi de pieliţe şi se fierbe într-un vas cu apă clocotită şi sare, timp de 20 de minute. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se căleşte în ulei fierbinte. După cca. 5 minute, se adaugă creierul tăiat mărunt şi se mai călesc împreună circa 10 minute, potrivindu-se gustul de sare şi piper. Se adaugă 2 ouă şi se amestecă bine. Cu această copmpziţie se umplu fileurile de carne, se rulează, se fixează cu scobitori, se trec prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei fierbinte, până ce se rumenesc bine.

Se servesc cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise