Rulouri de ceafa de porc cu cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. de ceafa in felii subtiri
  • 4 felii subtiri de costita afumata
  • 4 felii subtiri de brinza tip cascaval
  • citeva masline fara simburi
  • piper recent si putin zdrobit
  • cimbru
  • patrunjel uscat
  • boia dulce de ardei
  • un pahar generos de vin alb
  • 4 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se sareaza feliile de ceafa apoi numai pe o parte se condimenteaza cu piperul, patrunjelul si cimbrul se aseaza felia de bacon si deasupra cea de brinza apoi 2-3 masline fara simbure. Se ruleaza si se inchid cu ajutorul a doua trei scobitori care sa strapunga complect rulourile ca acestea sa nu se desfaca. Se prajesc rulourile intr-o tigaie un minut pe o parte si pe alta la foc tare sa se rumeneasca bine, se adauga vinul apoi se trece toata compozitia in oala expres si se lasa sa fiarba cam 10 min. Cartofii (tip monalisa) se curata si se taie pe lungime in jumatati, se presara bine cu boia apoi se freaca in mina fiecare cartof, ca sa capete culoare.

Se retrage oala expres, se deschide si se adauga cartofii verificind prezenta lichidului. Daca e nevoie se adauga un pic de apa. Se inchide oala si se da la foc 5-7 minute pina se fac cartofii.

Se lucreaza cu putin sos deci trebuie bine supravegheata oala. La final carnea trebuie sa ramana foarte frageda, cartofii sa nu se rupa si sa nu pluteasca totul in mult lichid.

Se poate face la cuptor, daca este timp. pt asta, dupa ce s-au rumenit rulourile si s-au udat cu vinul, se aseaza impreuna cu cartofii in tava aragazului si se lasa cam o ora.

Inainte de a aseza totul pe platoul de servit, se scot scobitorile din rulouri. Merge cu vin rosu!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise