Rulouri din piept de pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2kg piept de pui fara oase si piele
  • cateva felii subtiri de sunca de praga sau jambon cat mai lipsit de grasime
  • 1 ceasca de parmezan ras
  • 2-3 ciuperci de marime medie
  • 1 sau 2 ardei gras sau capia
  • 2-3 catei de usturoi, o bucata de radacina de ghimbir (cat o nuca).
  • sare, piper pentru gust (eventual putin curry)
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • Ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Pipetul se taie si se bate putin cu ciocanul de snitele.

Se sareaza-pipereaza dupa gust si se presara pe o parte cu parmezan ras. Se aseaza o felie de sunca/jambon peste parmezan si se ruleaza apoi se impacheteaza in staniol (cu partea lucioasa in interior). Rulourile astfel obtinute se prajesc scufundate in ulei timp de 10 minute.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun cateii de usturoi si bucatele de ghimbir. Se lasa 2-3 minute si se scot din uleiul in care apoi se pun la calit ciupercile si ardeiul, totul taiat in feliute subtiri.

Se scoate staniolul de pe rulouri, se taie in doua (ca sa se poata aseza vertical in farfurie), se presara restul de parmezan ras cat sunt inca fierbinti, se aseaza garnitura din ciuperci si ardei si se presara cu patrunjel.

La garnitura se poate eventual include si orez fiert colorat cu putin curry.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise