Rulouri din piept de pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2kg piept de pui fara oase si piele
  • cateva felii subtiri de sunca de praga sau jambon cat mai lipsit de grasime
  • 1 ceasca de parmezan ras
  • 2-3 ciuperci de marime medie
  • 1 sau 2 ardei gras sau capia
  • 2-3 catei de usturoi, o bucata de radacina de ghimbir (cat o nuca).
  • sare, piper pentru gust (eventual putin curry)
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • Ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Pipetul se taie si se bate putin cu ciocanul de snitele.

Se sareaza-pipereaza dupa gust si se presara pe o parte cu parmezan ras. Se aseaza o felie de sunca/jambon peste parmezan si se ruleaza apoi se impacheteaza in staniol (cu partea lucioasa in interior). Rulourile astfel obtinute se prajesc scufundate in ulei timp de 10 minute.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun cateii de usturoi si bucatele de ghimbir. Se lasa 2-3 minute si se scot din uleiul in care apoi se pun la calit ciupercile si ardeiul, totul taiat in feliute subtiri.

Se scoate staniolul de pe rulouri, se taie in doua (ca sa se poata aseza vertical in farfurie), se presara restul de parmezan ras cat sunt inca fierbinti, se aseaza garnitura din ciuperci si ardei si se presara cu patrunjel.

La garnitura se poate eventual include si orez fiert colorat cu putin curry.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise