Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 12 fasii subtiri de jambon crud si afumat
  • 3 felii de cascaval
  • 10 prune nu foarte coapte
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de amestec de condimente (oregano, dafin, piper, cimbrisor, maghiran)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare(de la Solaris)
  • sare
  • ulei de masline
  • un paharel vin alb sec
  • 3 foi de dafin
  • 6 scobitori de bambus

Mod de preparare

Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare bucata de pulpa se pune cate o felie de cascaval si deasupra lui, 2 jumatati de pruna, se ruleaza cu grija, apoi se prinde cu o scobitoare. Fiecare rulou se infasoara cu prima fasie de jambon, incepand pe lungul ruloului, sa acopere capetele fiecarui rulou, astfel incat sa nu se piarda cascavalul care se va topi apoi cu inca cate 3 fasii infasurate pe fiecare rulou in parte si prinse capetele cu scobitoare. Se asaza unul langa altul in tava mai inalta, se stropesc cu ulei de masline, se presara condimentele, usturoiul feliat, lingurita de legume deshidratate, sare, vinul sec si apoi completam cu apa, dar nu sa le acopere, si pe margine punem cateva jumatati de pruna, pentru a da aroma mai intensa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da 30 de minute la foc mare, se da la o parte folia si mai lasam cca 20 minute sa se rumeneasca frumos!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise