Rulouri pizza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 1 kg făină (se pot adăuga tărâţe de grâu 2-3 linguri)
  • - 1/2 cană lapte
  • - 20 gr. drojdie
  • - aprox. 500 ml. apă
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - 1 l-ţă sare
  • - 1 l-ţă zahăr
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • - 2-3 roşii tăiate cubuleţe
  • - 2 ardei roşii
  • - 2 ardei verzi/galbeni
  • - 200 grame ciuperci fierte (pot fi de la borcan) tăiate mărunt
  • - un pumn de măsline tăiate rondele
  • - 250 grame mozarella şi telemea rasă
  • - pentru amatorii de carne se poate pune şuncă tăiată cubuleţe sau fâşii
  • - ulei de măsline, busuioc, sare, piper
  • Se pot folosi orice ingrediente pentru umplutură, diverse legume, se poate pune smântână, carne, condimente diferite, etc.

Mod de preparare

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste făina amestecată cu tărâţele. Se amestecă toate ingredientele frământând continuu, apoi se lasă 30 de minute - o oră la dospit.

Când e suficient de crescut de aluatul se pune pe placa de lemn şi se frământă, apoi se întinde o foaie de aprox. 1 cm grosime. Foaia se unge cu ulei de măsline şi deasupra se presară ingredientele pentru compoziţie, amestecate, întinse pe toată suprafaţa foii. Aluatul se rulează (ca şi coarda cu mac) şi se obţine o ruladă care se taie cu cuţitul pe lungime la aprox. 4-5 cm. Obţinem nişte rulouri pe care le aşezăm în picioare în tavă unsă sau pe hârtia de copt. Înainte de a se introduce în cuptor se mai ung o dată cu ulei de măsline.

Sunt gata când aluatul are culoarea aurie.

După ce se scot din cuptor se mai ung o dată ca să lucească frumos.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise