Salată orientală de primăvară

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2
  • 500 kg cartofi
  • 250 g ceapa verde
  • 500 g salata verde
  • 100 g verdeata
  • 150 ml ulei
  • 3 oua fierte
  • 25 g sare
  • 500 g rosii
  • 100 ml otet.

Mod de preparare

Cartofii se spala, se curăţă si se taie în rondele, apoi se pun la fiert în apa cu sare. Ceapa verde se curăţă, se spala si se taie bucati de cca. 2 cm. Salata verde se curata, se spala si se taie. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Verdeata se curata si se spala, apoi se taie marunt. Ouale se taie rondele. Componentele pregatite se amesteca intr-un vas impreuna cu sarea, otetul si uleiul. Se controleaza gustul. Se monteaza compozitia in farfurii pentru servit sau pe platou, într-o forma placuta şi se decoreaza cu felii de ou.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise