Salată caldă de paste penne cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente si cantitati:
  • 400 de grame de paste penne
  • 2 dovlecei
  • 2 vinete mici
  • 2 ardei rosii copti, decojiti
  • 400 de grame de rosii cherry
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 18 bulgari de mozzarella
  • 100 ml de ulei de masline
  • 1 lingura cu cimbrisor maruntit
  • 4 frunze de busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mod de preparare:

1.Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.

2.Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie. Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5 minute, scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele. Dupa ce le scoti si pe acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi, scurge-le si aseaza-le deoparte.

3.Pune din nou in tigaie toate celelalte legume. Potriveste de sare si piper, presara cu cimbrisor, acopera si lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adauga rosiile in tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.

4.Intre timp, pune la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurge-le. Muta-le intr-o salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca. Adauga legumele fierte peste paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa care serveste cat este calda.

Negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura. Reteta rapida si delicioasa

Descopera cum sa prepari o negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura, folosind aceasta reteta rapida si delicioasa. Perfecta...

Cartofi Hasselback - reteta simpla de cartofi acordeon la cuptor

Cartofi Hasselback - o reteta simpla de cartofi acordeon la cuptor, crocanti la exterior si moi la interior. Perfecti simpli...

Tiramisu la pahar - desert italian elegant și ușor de preparat

Tiramisu la pahar este o variantă modernă și elegantă a desertului italian clasic Tiramisu, servită în porții...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise