Salată de capere cu oregano

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii
  • 2 linguri capere in saramura
  • 1 legatura ceapa verde
  • 10 masline
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 linguri otet din mere
  • 1 telina mica
  • 1 catel usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se pune la fiert apa in care se scufunda rapid rosiile, care apoi se pun in apa rece si se decojesc.

Se taie rosiile cubulete si se pun intr-un castron mare.

Se curata telina si se taie in felii subtiri sau in bastonase, se adauga in castron.

Se taie ceapa in rondele si se pune in castron.

Se amesteca separat otetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.

Se preseaza cu o lingura de lemn caperele, se adauga impreuna cu maslinele in castron peste rosii, telina si ceapa.

Se toarna sosul peste legume si se amesteca bine.

Este bine sa se prepare in castroane individuale pentru a nu se pierde aroma caperelor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise