Salată de ouă cu sos picant

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 salate de laptuci
  • 4 fire ceapa verde
  • o legatura ridichi de luna
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamiie sau otet
  • 2 linguri mustar
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Ouale se fierb tari, se pun in apa rece, sa se poata decoji mai usor, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in sferturi. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape ca sa se inlature orice urma de murdarie. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati de 1-2 cm. Ridichile de luna se curata de frunze si codite, se spala bine si se pun sa se scurga pe un servet curat. Separat, intr-o farfurie se prepara un sos picant : se amesteca mustarul cu uleiul, sarea si piperul, subtiindu-se totul cu zeama de lamiie sau otet. Se ia apoi o salatiera, se aranjeaza de jur imprejur si la fundul ei foi de salata de laptuci, peste care se pun sferturile de oua, ceapa si ridichile. Deasupra se toarna sosul picant de mustar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise