Salată de praz cu ouă

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g praz, 4 ouă.
  • Pentru sosul vinegretă: 2,5 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet aromat, 1 linguriţă muştar (nu prea fin), 1 vîrf de cuţit zahăr, sare, piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Se curăţă prazul şi se îndepărtează părţile de culoare verde închis. Se spală, se taie rondele groase de 1/2 cm, se fierbe 4 minute din momentul în care începe să clocotească apa şi se lasă să se scurgă. Se fierb ouăle circa 6 minute (să fie moi), se ţin sub jetul de apă rece şi se curăţă de coajă.

Pentru vinegretă: se amestecă toate ingredientele şi se toarnă peste rondelele de praz (călduţe).

Se pune salata în farfurii adînci, iar deasupra se aşează ouăle fierte întregi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise