Salată de primăvară

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -5-6 buchete salată verde
  • -2 legături ridichi de lună
  • -1 legătură morcovi
  • -4 cartofi mari
  • -3 ouă răscoapte
  • -2 legături ceapă verde
  • -1 pahar smântână
  • -1/2 linguriţă zahăr pudră
  • -1 lnguriţă zeamă de lămâie
  • -sare

Mod de preparare

Se fierb cartofii şi se lasă să se răcască.Se spală salata, ridichiile şi ceapa. Se taie şi se aşează în saltieră salata, ridichiile, cartofii şi ceapa, totul în felii subţiri, ouăle răscoapte tăiate felii rotunde.

Smântâna se amestecă cu zeama de lămâie, zahărul şi sarea.

Cu 5 minute înainte de a fi servită la masă, se amestecă legumele cu sosul de smântână.

Salata se poate prepara şi cu maioneză în loc de sos de smântână, dar atunci se pun în salată două ouă răscoapte şi dintr-un gălbenuş răscopt şi unul crud se pregăteşte maioneza.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise