Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri de sare
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml. otet
  • 100 gr. mãsline negre tocate
  • 1 lingurã anason mãcinat
  • 300 ml ulei de mãsline
  • 1 lingurã oregano
  • 4 cãtei de usturoi
  • piper boabe

Mod de preparare

Aceastã salatã de vinete o putem servi cu un fel principal, deasemenea ca aperitiv sau decor...

1)Taie vinetele rondele fine, apoi din nou in sire.

Pune-le intr-un recipient si acoperã cu apã. Adaugã sarea si lasã la odihnit 5 min.

2)Pune la fiert. Scurge bine si lasã sã se rãceascã.

3)Transferã intr-un vas, peste ele pune foile de dafin, otetul, mãslinele, anasonul,uleiul de mãsline, oregano, usturoiul tocat si piperul.Amestecã bine.

Pune intr-un borcan sterilizat si rezervã la frigider.

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise