Salata a la Nisa

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salata mica
  • 6 rosii
  • 150 gr fasole boabe
  • 100 gr masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ridiche mijlocie
  • 1 conserva de ton
  • 1 ceapa rosie
  • 4 oua fierte tari
  • 9 fileuri de sardele
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • zahar
  • otet
  • uleiul de la conserva de ton.

Mod de preparare

Se pregatesc toate legumele: se taie ardeiul si i se scot samburii, se curata ceapa, se spala toate impreuna cu restul legumelor si apoi se taie: rosiile semiluna, ceapa rondele, ardeii felii subtiri. Se cojesc ouale si se taie si acestea. Se maruntesc sardelele si apoi se adauga tonul, care se scurge de ulei. Usturoiul, condimentele, otetul si uleiul se amesteca, formand un sos cu care se stropeste salata. La sfarsit se adauga si maslinele. Se pot adauga si verdeturi sau ierburi aromate dupa preferinta. Un alt mod de prezentare ar fi sa tapetati fundul unui vas transparent cu foi mari de salata proaspata in care sa asezati salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise