Salata arabeasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lipie arabeasca
  • 6 frunze de salata verde taiate in felii
  • 1 castravete mare
  • 2 rosii mari taiate cuburi
  • 1 jumatate cescuta de ceapa feliata
  • 1 ardei taiat in felii
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper (optional)
  • o lingura de sumak (un praf rosiatic acrisor care se gaseste la magazinele orientale sau la super magazine, sectia de mincaruri si preparate arabesti)
  • 1 jumatate de cescuta de frunze de menta proaspete
  • 1 legatura de patrunjel
  • cimbru verde proaspat (optional)
  • 1 jumatate de cescuta de suc de lamiie
  • trei sferturi de cescuta de ulei de maslineâ
  • 1 knorr mediteranean

Mod de preparare

Se face un sos (dressing) din sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline si sumak si se lasa o jumatate de ora;

Se prajeste painea in cuptor la 350 de grade pentru 5 minute apoi se rupe in bucati de aproximativ 3/3 centimetri;

Intr-un bol pentru salata se pun restul ingredientelor: castravetele, rosiile, salata verde, ardeiul, cimbrul, patrunjelul maruntite. Se toarna sosul facut anterior, se amesteca si apoi se pun pe deasupra sau separat in farfurie bucatile de lipie prajita crocanta;

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise